Lavt selvværd

At have lavt selvværd er som at være lammet. Man kan godt se hvordan kroppen og hovedet burde tænke og agere, men det er som om at maskineriet ikke virker. Man kan simpelthen ikke flytte sig.

Ofte er tilstanden opstået meget tidligt i livet. Og vanerne der er forbundet med det lave selvværd er så indgroede, at det kan tage tid overhovedet at få øje på dem.

Når man har lavt selvværd har man mistet evnen til at sætte sine grænser. Måske kan man slet ikke mærke, at man har nogen grænser. Måske kan man godt mærke dem, men kan ikke give udtryk for dem eller holde dem.

Grænsesætning er noget man lærer meget tidligt i livet og hvis ens grænser som barn er blevet overhørt, irettesat, afvist eller misforstået, så lærer man, at man er uvigtig, ligegyldig og/eller uønsket. Man lærer derfor at tilsidesætte sine grænser for at undgå disse ubehagelige følelser.

Behandlingen af lavt selvværd handler først og fremmest om at opdage, hvordan ens egen naturlige grænsesætning er blevet afbrudt. Og opdage hvilken strategi man har lavet for sig selv, for at undgå at mærke følelsen af at være uvigtig, ligegyldig eller uønsket. Desuden handler det om at mærke og træne en ny grænsesætning, og derigennem finde kærligheden til sig selv.

I min behandling arbejder jeg med i en kombination af samtaleterapi, øvelser og bevidsthedstræning ligesom jeg opfordrer dig til at træne (konkrete ting du opdager hos mig) udenfor terapirummet.

Du er velkommen til at ringe.

Tager gerne en uforpligtende snak med dig.