Stress

Når jeg behandler stress arbejder med jeg en kombination af samtaleterapi og bevidsthedstræning.

Stress er udtryk for en overbelastningsbelastningsreaktion af nervesystemet. Hvis nervesystemet har være på overarbejde i alt for lang tid uden hvile, bliver systemet overbelastet og begynder at reagere uhensigtsmæssigt.

Der er brug for en forståelse af hvordan stressen er opstået og hvad der har forårsaget, at man har overhørt de signaler som kroppen allerede har udsendt. Måske har man ingen fornemmelse af at kroppen HAR udsendt advarselssignaler på forhånd, men det gør kroppen faktisk altid. Og oftest skyldes den manglende fornemmelse, at man har lært at ignorere kroppen, fordi man lader viljen eller vanen styre.

Ud over at forståelsen for hvordan og hvorfor ens uhensigtsmæssige mønstre er opstået og hvorledes de påvirker ens ageren, skal der arbejdes på at indarbejde nogen nye vaner – dvs. måder at være i verden på. Dette arbejde gøres gennem bevidsthedstræning, som vi dels træner hos mig og du dels træner alene, når du er ude i “den virkelige verden” .

Bevidsthedstræningen er essentielt for at få hjernen til at indarbejde nye vaner, nye neurale forbindelser – og jo mere du øver dig i at gøre noget andet end nu plejer, jo lettere bliver det at skabe den ønskede forandring.

Læs mere om forandring under fanen psykoterapi

Du er velkommen til at ringe.

Tager gerne en uforpligtende snak med dig.